Tömegesen lettek rosszul a diákok, miután a gondnok vegyszerekkel és gázsprével kísérletezett

Tömegesen lettek rosszul a diákok, miután a gondnok vegyszerekkel és gázsprével kísérletezett

Rendőrség (Fotó: Police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elismerte felelősségét a 31 gyerek rosszullétét okozó szúrós szag miatt a soroksári általános iskola gondnoka – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken, sajtótájékoztatón az MTI szerint.

Csécsi Soma elmondta, hogy a szerdán történt eset után a rendőrségi adatgyűjtés eredményei a gondnokhoz vezettek, aki beismerte, hogy vegyszereket öntött a földre és kipróbált egy gázsprét is. A szóvivő ismertetése szerint a rendőrök helyszíni szemlét tartottak és tanúkat hallgattak meg, amelyek alapján látókörükbe került az iskola gondnoka, aki a rendőröknek később elmondta, hogy vegyszereket öntött a földre, amelyek a szúrós szagot okozhatták. A gondnok arról is beszámolt, hogy a karbantartó helyiségben egy gázsprét is kipróbált.

A dolgozó – saját bevallása szerint – „heccből” nem szólt senkinek – tette hozzá a szóvivő, aki közölte, hogy a foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével gyanúsított férfi a kihallgatásán a tettét elismerte, és kijelentette, senkinek nem akart ártani, sajnálja tettét.

Címkék: Soroksár