Titkos Fidesz-majális

Titkos Fidesz-majális

Szentkirályi Alexandra piknikje 2024. május elsején (Fotó: Magyar Hang/Grimm Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hogy mik nem csapnak le az emberre a múlt fátyolos ködéből előkeveredve! Ismeretlen szám, furcsa sms, hogy azt mondja: Városligeti majális Szentkirályi Alexandrával, jelentkezés itt, hozzá a link. Rákattintok, nyilván. Politikai ramazuri lesz a füvesen, ide toborozzák a válogatott közönséget, és a válogatott szó szerint értendő, mivel a jelentkezéskor meg kell adni a Fidelitas tagszervezet adatait is. Hát ez hogy és mi, ugye, de már párolog a múlt említett fátyolos köde, hogy előbukkanjon előéletem rövid szakaszkája, amikor valami létszámkimutatási okokból kifolyólag Fidesz tagként papíron beléptem a Fidelitasba is. Fiatal voltam, kellett nekik a jó statisztika, és hát akkoriban még a Párt volt az első, „Isten, haza, családot” tán, ha nyomokban tartalmazott. Rejtély megfejtve, az egyik kampánymunkatárs öregecskedő adatbázisból dolgozott.

Csakhogy aztán nem lett se majális, se piknik, csupán a kormánypárti főpolgármesterjelölt sajtótájékoztatót tartott a gyepen. Május 1-én azonban bénán mutatott volna, ha egymaga vitézkedik a baloldali majális szomszédságában – mint kiderült, ez amolyan apropó akart lenni, hogy újfent elsüsse: Karácsony = Gyurcsány – ezért kellettek hát a Fidelitas ifjai. Biodíszletnek. És végezték, amit kért a párt, leterítették a pokrócaikat, és úgy tettek, mintha. A sör-virsli vonal azért nem figyelt be, erős balos elhajlásnak tűnhetett volna, meg a NER-ből nézve prolis is, rég túl vannak ezen a kaviáros magángéppel yachtkikötőbe utazgató unortodoxok. De hogy az esemény amúgy hivatalosan nem létezett, nem hirdették meg, nem reklámozták, ráadásul zártkörűre sikeredett, az mindenképpen innováció. Habár, ha a miniszterelnök titkos kampánykörútjára gondolunk, szervesen illeszkedik a rejtőzködő párt vonulatba, mert kitartó, kemény, szívós munkával elérték, hogy már nem cool fideszesnek lenni.

Iratkozzon fel reggeli hírlevelünkre, melyben az elmúlt 24 óra és az előttünk álló nap legfontosabb híreit gyűjtjük csokorba, ráadásképp elolvashatja napindító közéleti jegyzetünket, a koffeint. Pár perc az egész, és tájékozottan, felvértezve kezdheti napját!