Állandó készenlétben: a család, ahol minden gyerek ugyanazzal az öröklődő betegséggel él 

Állandó készenlétben: a család, ahol minden gyerek ugyanazzal az öröklődő betegséggel él 

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orrvérzéses panaszból derült ki a súlyos hemofília egy tíz éves kislánynál. Rájöttek, a család mind az 5 gyereke ugyanazt a betegséget örökölte. Ez különösen megterhelő volt mindannyiuknak: meg kellett tanulniuk együtt élni egy életet veszélyeztető betegséggel. A Bátor Táborban viszont új világ nyílt meg számukra, amiből azóta is táplálkoznak. 

A krónikus vérzékenység esetén hiányzik a véralvadásért felelős faktor a vérből. Nem áll el a vérzés, csak nagyon hosszan, vagy egyáltalán nem. Egy banális sérülés is komoly veszélyforrás, és állandó rettegést jelent, hiszen észrevétlen belső vérzést okozhat. A nagyobbaknál azonnali vénás injekcióra, orvosi beavatkozásra van szükség.

Dalma 10 évesen nagyon gyakori orrvérzéssel küszködött. Az orvosok sokáig csak találgattak, mi okozhatja folyamatos panaszait, mígnem a vérvizsgálatok váratlan eredménnyel szolgáltak. Ezután kiderült, a család valamennyi gyermeke ugyanabban az öröklődő betegségben szenved. Hogyan változtatta meg ez a fordulat a család életét?

Erő és energia 

„A Bátor Tábor pontosan azt adta, amire szükségünk volt” – idézi fel Sándor, az édesapa. „Orvosok, ápolók, önkéntesek is segítettek bennünket. Erőt kaptunk és új távlatokat a betegség kezelésére. Ha ugyanis megtanuljuk higgadtan és nyugodtan kezelni ezt a nehéz helyzetet, az már fél gyógyulás. Emellett olyan szeretetet és elfogadást tapasztaltunk, amit máshol még sosem. Az állandó rettegés helyett azóta másképp éljük az életüket.”

„A Bátor Tábor lelki fejlődésre is lehetőséget ad” – teszi hozzá az ötgyermekes családfő. „Utána aktívan kezdtünk részt venni segítő tevékenységekben, más rászorulóknak és szervezeteknek nyújtunk támogatást. A Bátor Táborban szerzett tapasztalatok arra inspiráltak minket, hogy pozitív változást hozzunk a világban. A táborból merített erő és energia továbbra is velünk van.”

Életre szóló kincs 

Amikor ilyen krónikus betegséggel élő családok először hallanak a Bátor Táborról, gyakran érzik úgy, hogy találtak egy helyet, ahol nem kell magyarázniuk gyermekük állapotát, hiszen hasonló cipőben járó családokkal találkoznak. A családi táborokban a betegséggel élő gyerekek mellett testvéreik és szüleik is részt vehetnek, így közösen erősíthetik egymást. 

„Elmehetsz száz táborba, egy luxusutazásra, de nem kapod meg ezt. Én azt gondolom, a Bátor Tábor egy kapu egy jobb világ felé” – mondja Sándor.

A táborban szerzett élmények olyan kincset jelentenek a hemofíliás, vérzékenységgel küzdő gyerekeket nevelő család számára, amit az élet minden területén hasznosítanak. A gyerekek krónikus betegsége már nem akadály az élet teljes megélésében. „A Bátor Tábor új világot nyit meg azoknak, akiknek szükségük van rá, és lehetőséget ad arra, hogy az emberek közelebb kerüljenek egymáshoz és jobbá tegyék életüket” – zárja gondolatait az édesapa. 

A súlyos, krónikus betegséggel diagnosztizált gyerekeknek sok nehézséggel kell megküzdeniük. Hónapokat töltenek a kórházban családjuktól és barátaiktól elszigetelve. A Bátor Tábor ingyenes programjain azonban erőt kapnak a gyógyuláshoz, önbizalmat az élethez. Évente több mint 3000 beteg gyereknek és családjuknak segítenek! Rád is szükség van, hogy folytathassák munkájukat, és minél több súlyosan beteg gyerek élhessen át gyógyító élményeket! Bővebben itt olvashatsz az 1%-os felajánlás módjáról

Címkék: bátor tábor