Szentkirályi Alexandra a május elsejei piknikén is gyurcsányozott

Szentkirályi Alexandra a május elsejei piknikén is gyurcsányozott

Szentkirályi Alexandra a Városligetben 2024. május 1-jén (Fotó: Magyar Hang/Grimm Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ahogy a kampányában gyakran, a május elsejére szervezett piknikén is gyurcsányozott Szentkirályi Alexandra, Karácsony Gergely fideszes kihívója. A politikus a Városligetben tartotta rendezvényét, ahol – mint mondta – budapesti fiatalokkal, fidelitasosokkal beszélgetett, eleve célja, hogy a következő hetekben minél többekkel tudjon egyeztetni a főváros ügyeiről és minél többekkel megismertesse hét pontját. Ebben egyébként szintén szerepel vállalásként, hogy: „Kiszabadítjuk Budapestet Gyurcsány fogságából, Gyurcsányt és az embereit takarítsuk ki a Városházáról. Az összes Gyurcsány-fiókát ki fogom rakni a Városházáról”.

Szentkirályi Alexandra kiemelte, hogy a piknikjétől nem messze, szintén a Városligetben zajlik a Demokratikus Koalíció, az MSZP, a Párbeszéd majálisa, „a Gyurcsány-Karácsony-koalíció” rendezvénye. Szerinte tehát nem csak a munkanapjaikat, hanem még egy munkaszüneti napot is együtt töltenek. Ráadásul – fogalmazott – „van képük” éppen a Városligetben ünnepelni, azon a helyen, amelyet a kormány újított fel még az előző városvezetéssel, a mostani pedig számos ponton ellenezte a terveket. Bár ezt nem említette, az MSZP és a DK is hagyományosan a Városligetben tartja a majálisát.

A fideszes politikus beszélt arról is, hogy megválasztása esetén ez a város haladni fog a szó szoros és átvitt értelmében is, tiszta, szép és rendezett lesz.