L. Ritók Nóra: A szegregátumok világa még mindig sokkal tisztességesebb, mint a NER

L. Ritók Nóra: A szegregátumok világa még mindig sokkal tisztességesebb, mint a NER

L. Ritók Nóra (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Mikor történik valami körülöttünk, ami okot ad a megosztott világunkban a támadásokra (és nekem azért ebből jócskán kijutott), mindig próbálom túlélni – erről írt L. Ritók Nóra a közösségi oldalán hétfőn. Az Igazgyöngy Alapítvány vezetőjét azután érték támadások a kormánypropaganda részéről, hogy Magyar Péter vasárnapi debreceni tüntetésén felajánlott hárommillió forintot Debrecen közelében élő nehézsorsú családok számára, amelyet L. Ritókék segítségével osztanak majd szét. 

Erre reagálva Karácsony Gergely főpolgármester hétfőn arról írt közösségi oldalán, „el a kezekkel L. Ritók Nórától!”. – Látom, az aljas, hazug és ostoba rogáni propagandagépezet most azt az embert vette célba, aki egész életét a legszegényebb sorsú gyerekek oktatásának, támogatásának szenteli (...). A gyomrom felfordul ezektől az aljas trolloktól, de még inkább azoktól, akik az ilyen lejárató akciókat tőlük megrendelik. A bokájáig nem érnek fel L. Ritók Nórának. Tudom, ő talán ezt is derűs nyugalommal szemléli, de nekünk dolgunk van azzal, hogy ne engedjük elpusztítani azt, ami érték maradt ebben a hazában, és megvédjük azokat, L. Ritók Nórát és az Igazgyöngy Alapítványt, akik a reményt jelentik a reménytelenségben – tette hozzá.

L. Ritók Nóra Karácsony-posztját megosztva és megköszönve írta meg gondolatait a kialakult helyzetről. – Egyre edzettebb vagyok, és talán bölcsebb is, és egyre inkább sajnálom azokat, akik a rágalmazásban teljesednek ki, a gyűlöletkeltésben. (Azt persze nagyon sajnálom, hogy ezt az én becsületesen befizetett adóforintjaimból is teszik.) Persze megvisel mind, hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem – írta. Hozzátette: próbál kapaszkodni a sok pozitív visszajelzésbe, megerősítésbe, és mihamarabb túllépni a gyalázkodó, néha fenyegető üzeneteken. – Nem szabad félnünk. Együtt erősek vagyunk. (És csak jelzem, úgy érzem, hogy a szegregátumok világa még mindig sokkal humánusabb és tisztességesebb, mint a NER) – zárta sorait.

A debreceni nagygyűlésről szóló cikkünket itt, képriportunkat pedig itt találják.

Címkék: L. Ritók Nóra