Karácsony Gergely szerint 40 ezer ajánlást sikerült összegyűjtenie

Karácsony Gergely szerint 40 ezer ajánlást sikerült összegyűjtenie

Karácsony Gergely (Fotó: Karácsony Gergely /Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lezárult az ajánlásgyűjtés, most ráfordulunk a győzelemig vezető célegyenesre – erről írt Karácsony Gergely főpolgármester közösségi oldalán hétfőn. Az önkormányzati választáson induló jelöltek hétfőn délután négy óráig adhatják le az indulásukhoz szükséges aláírásokat. A főpolgármester-választás esetén minimum 5 ezer érvényes ajánlásra van szükség, Karácsony állítása szerint ő ennek sokszorosát, összesen 40 ezret adott le. – Köszönöm az ajánlásokat, köszönöm az elmúlt hetek minden találkozását, minden beszélgetését, minden kézfogását. A szelfikről nem is szólva. A rengeteg ajánlás egy részét már korábban leadtuk, ma a teljes csomag következik – tette hozzá.

Karácsonyt a Fidesz részéről Szentkirályi Alexandra hívja ki, Vitézy Dávidot civil egyesülete és az LMP támogatja indulásában, a Mi Hazánk pedig Grundtner Andrást jelöli főpolgármesternek. Érdekesség, hogy a Nemzeti Választási Iroda szerint összesen 15-en érdeklődtek a főpolgármester-jelöltség iránt, ám közülük heten már visszaléptek arra hivatkozva, hogy mégsem kívánnak indulni. Jelenleg tehát nyolc jelölt van, kérdés, közülük hánynak sikerült ténylegesen összeszednie elegendő aláírást az induláshoz. 

Pár napja egyébként Vitézy Dávid is leadta az aláírásokat, ő azt írta, a szükséges mennyiség közel kétszerese is meglett.